Blink Twice

Genre: Thriller | Duur: 1u42 | 2024 | Release: 21 Augustus 2024 | Land: VS | Regie: Zoë Kravitz | Cast: Naomi Ackie, Channing Tatum, Adria Arjona, Christian Slater, Simon Rex, Geena Davis, Haley Joel Osment, Kyle MacLachlan, Alia Shawkat, Liz Caribel

Met dit speels en verrassend regiedebuut toont Zoë Kravitz zich niet meteen als een groot nieuw talent maar alleszins levert ze een entertainend filmpje af.

In deze soms sluimerende, dan weer luchtige thriller volgen we twee zotte vriendinnen die zich door een miljonair en zijn vrienden laten verleiden tot een verpozend verblijf op een eiland. Omringd door weelde lijken de twee in een roes te verkeren. Toch vallen er in de luxueuze villa enkele moeilijk te verklaren zaken op. 

Het valt aan te raden dit relaas te bekijken zonder meer over de plot te weten. Blink Twice heeft wat verrassingen in petto, hoewel de verteltoon onevenwichtig is en de thema's een beetje alle kanten op gaan. Ook in montage, casting en muziek maakt Kravitz keuzes die niet altijd even geslaagd zijn. Ze is als filmmaker duidelijk onervaren.

Maar je kan haar niet aanwrijven dat ze bewandelde paden volgt. Blink Twice staat wankel op zijn poten maar getuigt wel van eigenheid en enkele ingrepen zijn zeker creatief te noemen. Het pleit voor Kravitz dat ze geen formulefilm voor ogen had. 

Een onzeker en wat oppervlakkig regiedebuut dat echter voor fijn entertainment zorgt

Vervelend wordt dit wat vergezochte spektakel dus nooit en onder die kleurrijke en gezellige oppervlakte vind je enkele best interessante ideeën over macht, trauma en spijt zonder dat die per se uitgediept worden. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien